• Välkommen till konsten – Båstad
+ Snabba leveranser + Fri frakt (gäller ej skrymmande)

Karl Mårtens är född i San Francisco 1956, och uppvuxen i på Drottningholm utanför Stockholm. Vid 16 års ålder flyttade han till Schweiz och därifrån till Kanada och USA där han bodde sammanlagt 24 år innan han, 40 år gammal, återvände till Sverige.

Naturstudier, med förkärlek för fåglar, har varit ett stort intresse sedan barndomen. Karl har ägnat sig åt att teckna och måla fåglar så länge han kan minnas. Under åren har målningarna utvecklats, från mycket detaljerade studier till en friare stil.

Bakgrunden för Karls målningsstil kommer från ett djupt intresse i meditationsformer inom Zenbuddismen. Idén är att motstå planering. Efter att ha bestämt sig för en riktning för motiv så ingår det i tekniken att invänta den rätta känslan och energin för målningen och sedan ”se vad som händer”. Ofta blir resultatet helt oväntat.

 

Presentation

 

” Min största utmaning är att med så få penseldrag som möjligt reflektera fågelns form och personlighet, det resulterar i en bild som lämnar utrymme för betraktarens personliga tolkningar. Jag kan titta på en fågel i naturen och ett visst uttryck och en kroppshållning, som speciellt uttrycker fågelns personlighet, det etsar sig fast i mitt sinne.

Ju mindre jag kan styra vad som sker, desto roligare, därför målar jag oftast med stora kalligrafipenslar, de ger mig minimal kontroll över penseldragen. Med varje porträtt utmanar jag mina egna inre bilder. Det gäller att      ” våga hoppa ”, och se vad som händer

Jaktfalk

7 000 kr

Trana

3 200 kr

Lappuggla

7 000 kr

Sidensvans

2 400 kr

Fjällräv

6 000 kr

Blåmes

2 400 kr

Kungsfiskare

2 400 kr

Strandskata

2 600 kr

Skärfläcka

3 500 kr

Havsörn

8 000 kr

Korp

6 000 kr

Kråka

3 800 kr

Härfågel

2 600 kr

Sparvhök

2 800 kr

Skata III

2 800 kr

Storspov

3 500 kr